Konkretan primer jedne firme kako je uštedela novac na štampi

sta je jeftinijiDa li ste ikada stavili na papir da vidite koliko vas koštaju troškovi korišćenja printera u vašoj firmi ? Kalkulacijom kojom se bavimo obuhvaćeni su troškovi za tonere i servis. Kao primer navodimo konkretnu situaciju zbog koje je jedna firma prešla sa korišćenja svojih štampača na iznajmljivanje multifunkcijih uređaja.

 

 

 

 

 

Pored toga što sada imaju neuporedivo bolje uređaje, koji mogu mnogo više od običnog printa, na troškovima štampe se uštedelo više od 50 %.

Obim štampe u firmi koja je uzet za primer je 20 000 kopija mesečno, raspoređeno na dva starija ali izdržljiva A3 štampača.  Ako uzmemo u obzir da jedan toner košta 100 €, i da je za njega deklarisan obim štampe 10 000 strana, jedna kopija bi trebalo da košta 1,7 dinara. Kako je deklarisani obim štampe vezan za broj kopija sa pokrivenošću boje od 5%, često taj broj od 10 000 ostane nedostižan. Tako je i ovde bio slučaj. Na tonere se trošilo 350 € mesečno. Servisi štampača i multifunkcijskih uređaja, kao i redovni servisi često nisu jeftnini, a oni svakako ulaze u ukupnu kalkulaciju troškova štampe. Ukupan servis u konkretnom slučaju za ta dva štampača na godišnjem nivou bio je 1300 €, pa ako ovo svedemo na mesečni nivo, dobijamo cifru od 110 € (zaokruženo radi lakšeg računanja).

Saberemo li tonere i servis dobijamo cifru od 490 €, za obim štampe od 20 000 kopija.

Cena jedne crno bele kopije je neverovatnih 2,72 dinara !

Sa iznajmljenim multifunkcijskim uređajem, pored dosta jeftinije kopije, održavanja koje je uračunato u cenu, dobićete i uređaj koji je neuporediv sa običnim štampačima. Uz štampu, ovi uređaji mogu da skeniraju, kopiraju, šalju skenirane dokumente na email ili direktno na računar ili server. Uz finišere ovakvi uređaji mogu da sortiraju i heftaju dokumentaciju.

Kontaktirajte nas za više informacija.

I na kraju pogledajte uređaj koji su imali, a koji imaju sada:

Pre   Posle
     

 

 

 

 

 

 

 

hp-laserjet-5100se

 

 

 

ricoh-aficio-mpc3502-finisher

 

 

 


© 2024 NetPlanet. Sva prava zadržana.